Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Hurra! ÖBO fyller 75 år!

I 75 år har vi jobbat med att utveckla Örebro till en attraktiv och levande stad för örebroare och besökare. Det tänker vi fortsätta med. Häng med på resan framåt!

Förr laddade hästarna ny energi vid Stortorget. 2021 invigde ÖBO 16 laddplatser i Rosta. Förr var det ett rent slitgöra att tvätta. Idag kan våra hyresgäster boka tvättid i moderna tvättstugor via vår smarta app. Förr var stadens innergårdar smutsiga och tråkiga. Idag skapar vi grönskande och bilfria vardagsrum för livskvalitet och aktivitet.

1946—2021

1946 föddes allmännyttan i Örebro som en stiftelse, Stiftelsen Hyresbostäder i Örebro. Stjärnhusen i Rosta (byggt 1948–52) var det första bostadsområdet som byggdes, tätt följt av Baronbackarna (byggt 1954–57) och Norrby (byggt 1956–64).

År 1989 blev stiftelsen ett aktiebolag och bytte namn till ÖrebroBostäder AB. Uppdraget för allmännyttan har alltid varit att bygga bostäder för örebroarna, med bredd och variation i goda boendemiljöer. Andra viktiga områden är sedan många år miljö- och klimatfrågan samt ett socialt ansvarstagande. Vi är och vill fortsätta vara en aktör som arbetar för att Örebro ska vara en attraktiv stad att bo och verka i.

Jubileumskonsert på Örebro Vinterfestival

Under 2021 har vi firat födelsedagsåret på olika sätt tillsammans med hyresgäster och örebroare. Missa inte finalen på jubileumsåret – en utomhuskonsert på Örebro Vinterfestival i Stadsparken den 4 december!

Örebro Vinterfestival – välkommen ut i värmen!

När det är som mörkast och kallast hyllar vi ljuset och värmen. Kom och fira in vintern med oss! Det blir en färgsprakande dag med en magisk ljuspark, en smakrik matmarknad och skön gemenskap. Festivalen avslutas med ÖBOs jubileumskonsert klockan 17.00. Vi ses i Stadsparken den 4 december.

Läs mer på vinterfestivalenorebro.se