Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Välkommen till Örebro Vinterfestival 4 december!

Den 4 december firar vi att ÖBO fyller 75 år i år och vi vill gärna fira dagen tillsammans med dig. Välkommen ut i värmen!

Vinterfestivalen är en heldag i Stadsparken/Wadköping med en smakrik matmarknad i Wadköping, premiärtändning av treårssatsningen The Magic Forest och en avslutande jubileumskonsert med välkända namn. Vi tror starkt på att det är tillsammans som vi kan skapa ett attraktivt Örebro där människor vill leva och verka. ÖBO fyller 75 år i år och det vill vi fira tillsammans med dig! Vi tror att dagen kommer att erbjuda något för alla, såväl för stora som för små.

  • Besök en smakrik matmarknad i Wadköping kl 11–17.
  • ÖBO har tre tält på temat hållbarhet (social, ekonomisk och ekologisk), vid Wadköping kl 11–16. Där kan örebroarna träffa oss, gå tipspromenad, få något varmt att dricka eller bara hänga en stund. Vi berättar mer om den nya spännande stadsdelen Tamarinden och lyfter fram vikten av Våga bry dig. Dessutom finns Örebro Stadsmission på plats för att berätta om sin julinsamling: Varje familj räknas. För barnen ordnar vi, tillsammans med Fritidsbanken, Vinterkampen med roliga och enkla grenar, där alla små deltagare får pris. På plats finns också vår maskot Hasse Mus.
  • Klockan 16 invigs The Magic Forest, en häftig ljusinstallation.
  • Klockan 17–18.30 blir det jubileumskonsert på scenen i Stadsparken, en härlig musikfest för hela familjen. På scenen står Tusse, Anders Bagge och Ella Tiritiello med flera.

Arrangemanget anpassas efter rådande covid-läge och följer de rekommendationer som då gäller. 

Vinterfestivalen är ett samarbete mellan Örebrobostäder, Örebro kommun och Örebrokompaniet.

Här kan du läsa mer om Vinterfestivalen!

Läs mer om Vinterfestivalen i Örebrokompaniets pressmeddelande.

Tillbaka till Nyheter