Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Vad gäller kring störningar?

Nu när vi är allt fler som spenderar mer tid i hemmet, ser vi ett ökat antal anmälningar om störningar till oss. Vi vill därför klargöra vad som gäller kring störningar.

Det är viktigt att komma ihåg att visa hänsyn och inte störa sina grannar, speciellt mellan klockan 22.30 och 06.00, då de flesta människor vill sova. Men det är förstås viktigt att visa hänsyn även andra tider på dygnet. När många arbetar hemifrån kan barn som leker inomhus eller någon som spelar hög musik upplevas som störande även på dagtid. Samtidigt måste man tolerera vissa ljud när man bor i ett flerfamiljshus.

Vi har allmänna ordningsregler som ska följas för att alla hyresgäster ska trivas. Här finns exempel på aktiviteter som kan uppfattas som störande och som därför ska undvikas:

  • Undvik att utföra arbeten eller aktiviteter som kan vara störande för grannarna, som att spela hög musik eller ha för hög volym på radio/tv. Även högljudda diskussioner och rop hörs mer än du tror. Andra aktiviteter som kan anses störande för dina grannar är att spela instrument, tvätta sent på kvällen eller att duscha nattetid.
  • Skaka eller piska mattor på angivna platser. Det är inte tillåtet på balkongen.
  • Håll alla husdjur kopplade inom bostadsområdet.
  • Undvik att ventilera lägenheten genom att ställa upp dörren till trapphus eller korridor. Det är bättre att använda dina egna fönster eller balkongdörr.
  • Det är inte tillåtet att mata fåglar från balkong eller fönster.

Om du upplever att din granne stör kan du försöka att prata med din granne. De flesta problem kan lösas om vi människor pratar med varandra. Din granne kanske inte uppfattat att vissa ljud hörs väl även till andra lägenheter. Om du behöver hjälp kontaktar du oss.

Här hittar du mer information kring störningar och trygghet i hemmet.

Tillbaka till Nyheter