Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Unga bestämmer i Vivalla Ungdomsparlament

Hela 25 procent av ÖBOs hyresgäster är under 20 år. Det är viktigt att dessa unga personer får möjlighet att dela med sig av åsikter, kunskaper och förhoppningar om framtiden med oss. För att kunna göra det på bästa sätt i Vivalla har vi tillsammans med Västerporten Fastigheter startat upp Vivalla Ungdomsparlament.

Våra hyresgäster är de som är experter på din egen stadsdel och sitt närområde, och vet vad som fungerar bra och mindre bra.

I slutet av november hade vi vår första träff med Vivalla Ungdomsparlament på Kulturarenan i Vivallaskolan, där närmre hundra ungdomar samlades. Vi bjöd på mat och dricka, och gäst var Johan Hammarlund från företaget Kairos Future. Han visade upp den app vi använder oss av i ungdomsparlamentet, och guidade deltagarna genom hur man använder den. Appen ger deltagarna möjlighet att dela tankar och idéer med varandra och med oss på ÖBO och Västerporten. Där ges möjlighet att bygga vidare på andras förslag, och gilla de förslag man tycker är bra. Kvällens frågeställningar blickade framåt och löd ”Vilka ämnen vill du att ungdomsparlamentet ska diskutera?” och ”Vilka gäster vill du se?”.

Deltagarna arbetade i grupper om sju-åtta personer. Tillsammans genererade grupperna närmre fyrtio svar på varje fråga!

Nästa gång Vivalla Ungdomsparlament ses är den 4 februari, och då kommer vi bland annat att diskutera trygghet. Inför mötet har vi bett alla deltagare att via appen och den kartfunktion som finns där, rapportera ställen som upplevs otrygga som en slags digital trygghetsvandring.

Här hittar du mer information om Vivalla Ungdomsparlament.

Tillbaka till Nyheter