Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Trygghetsbesiktning – för säkerhets skull

Vi genomför just nu trygghetsbesiktningar hos dig som bor hos oss. Det gör vi för att förebygga och minska risken att en eventuell brand eller vattenskada uppstår. Helt enkelt för att du ska känna dig extra trygg i ditt hem.

Kontrollerar och åtgärdar vid behov

Vid trygghetsbesiktningen kontrollerar vi att brandvarnare, spisfläkt och jordfelsbrytare fungerar som de ska. Om det behövs hjälper vi till att montera ny brandvarnare eller byta batterier samt byta filter i spisfläkten direkt vid vårt besök.

Vi kontrollerar fukt i badrummet och köket för att kunna förebygga eller upptäcka fuktskador. En större fuktskada kan i värsta fall drabba både dig och dina grannar och innebära att du måste flytta ut från din lägenhet under tiden vi åtgärdar skadorna.

Efter trygghetsbesiktningen får du ett protokoll där du kan se vad vi gjort samt eventuella anmärkningar. Om vi gör en anmärkning eller felanmäler något i samband med besiktningen innebär det att vi behöver undersöka saken ytterligare och håller kontakten med dig för vidare åtgärder.

Vi meddelar när det är dags

Vi hör av oss till dig med ett aviseringsbrev innan det är dags för oss att komma hem till dig och genomföra trygghetsbesiktningen. Om tiden inte passar dig eller om du tillhör en riskgrupp och inte vill att vi besöker dig just nu, är du välkommen att kontakta oss för att boka om trygghetsbesiktningen till ett senare tillfälle.

Här hittar du fler tips på hur du kan skydda dig mot brand.

Tillbaka till Nyheter