Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Tillsammans stöttar vi Örebro

ÖBO har tillsammans med Örebro kommun bestämt sig för att ta ett krafttag för att hjälpa Örebro att komma igen efter coronakrisen.

ÖBO har, i samarbete med Örebro kommun, tänkt till om vad vi kan bidra med och vad som kan göra stor nytta för örebroarna, ÖBOs hyresgäster, lokalhyresgäster och Västerportens lokalhyresgäster.

Som en del av statens stödpaket har ÖBO/Västerporten fått sänkta arbetsgivaravgifter under mars, april, maj och juni. Vi har dock klarat oss relativt bra under krisen och tillsammans med Örebro kommun har vi bestämt att använda motsvarande summa till att stötta verksamheter som är till glädje för många örebroare.

Vi skänker 400 000 kr till vårt damlag i fotboll, KIF Örebro

”Vi örebroare är väldigt stolta över vårt skickliga damlag som sätter Örebro på kartan.”

– Vi är oerhört tacksamma och glada att få ta del av det här viktiga stödet från ÖBO, det kunde inte kommit lägligare. ÖBO är ett sådant där företag som jag tror alla städer önskar att de hade. Deras samhällsengagemang är långsiktigt och genomsyrar allt de tar sig för. Något som syns i deras satsningar på flera av de lokala elitidrottsklubbarna, där ÖBO bland annat är med och banar väg för en ökad jämställdhet i det lokala idrottslivet. Deras långsiktiga engagemang har exempelvis gjort att ÖBO-loggan idag är en lika självklar del av våra matchställ som det egna KIF-emblemet, säger Fredrik Stengarn, ordförande i flick- och damfotbolls-föreningen KIF Örebro.

Vi skänker även 350 000 kr till ÖSK fotboll

”ÖSK är laget i örebroarnas hjärta, en viktig pusselbit för en attraktiv stad.”

Vi befinner oss, i likhet med väldigt många andra, just nu i ett utsatt ekonomiskt läge. Det besked som ÖBO lämnar betyder otroligt mycket för oss ur flera aspekter. Dels är pengarna i sig väldigt viktiga i arbetet med att säkra vår fortlevnad. Och det jag vill lyfta minst lika mycket är den signal ÖBO skickar i och med detta. Att de ser att vi och Kif är viktiga för staden, både utifrån vår roll som fotbollsklubbar, men även för all samhällsnytta vi skapar genom flera av våra engagemang, är vi ödmjukt glada och tacksamma för. Lika mycket som pengarna betyder mycket så ger signalen och gesten oss massor av energi i vårt fortsatta arbete, säger Simon Åström, vd ÖSK.

Vi ger ett bidrag på 204 000 kr till Live at Heart

”Vilket annat evenemang får örebroarna att tillbringa två veckor ute på stan för att lyssna på livemusik. Ett unikt koncept som örebroarna älskar.”

Att ÖBO vill hjälpa till i en besvärlig tid är oerhört viktigt för Live at Heart – och för Örebro som musikstad. Om det inte varit för Corona-krisen hade musiken hörts från fler än våra vanliga 26 scener i centrala Örebro 4–5 september, och uppmärksammats i större delen av världen. Nu blir det inte så i år, men tack vare stödet från ÖBO kan vi redan nu ta sikte på nästa års festival och göra den större än någonsin tidigare, säger Åke Lundström, VD för Live at Heart.

Gemensamt för dessa verksamheter är att deras normala intäkter svepts bort i och med att de inte har någon betalande publik under det här året. Men, vi vill ha dem kvar även nästa år när vi hoppas ha besegrat covid-19 och då kan mötas i grupp på allmänna platser igen.
– Idrott, kultur och nöje har en viktig roll i vårt samhälle. Det engagerar oss, underhåller oss, skapar möten och gemenskap. Vårt Örebro skulle inte vara detsamma utan våra lag och våra evenemang. För att vi ska ha kvar dessa kvaliteter i vår stad även efter pandemin har ÖBO beslutat att skänka motsvarande summa, som vi fått i statligt stöd, till KIF, ÖSK och Live at Heart, säger Ulf Rohlén.

Vi gör extra satsningar för våra hyresgäster, för att få ungdomar i jobb och för att öka tryggheten i våra stadsdelar

  • Under en normal sommar tar ÖBO in drygt 100 ungdomar för sommarjobb och cirka 40 säsongsanställda. I år har vi beslutat att utöka skaran med olika typer av extrajobb. Vi räknar med att sysselsätta ungefär 160 extra ungdomar i sommar.
  • För våra hyresgäster, seniorer och lokalhyresgäster och Västerportens hyresgäster vi också några insatser planerade.
  • En sommar när många örebroare är hemma, kan det bli stökigare än vanligt. Därför har vi satsat på olika trygghetsskapande åtgärder under sommaren.

– I arbetet med att återstarta Örebro efter Coronapandemin är det många som måste bidra med det man kan. Inom kommunkoncernen har vi fört en dialog med de kommunala bolagen för att komma fram till hur vi på bästa sätt tillsammans kan stötta olika delar i Örebro, från näringsliv till idrotten och inte minst som arbetsgivare. Tillsammans kan vi göra mer än var för sig och så hoppas jag fler tänker, säger Kenneth Handberg (S) kommunstyrelsens ordförande.

Nu utmanar vi andra företag som det går ganska bra för trots det tuffa läget. Vem kan du stötta?
Häng på. Tillsammans skapar vi ett levande Örebro!

Här kan du läsa hela listan på vilka insatser vi gör.

Tillbaka till Nyheter