Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Pristagarna i ÖBO CityHack

I lördags öppnade vi upp vårt kontor Mötesplats ÖBO för ungdomar mellan 17–26 år, som ville vara med och hjälpa oss att utveckla Örebro.

ÖBO CityHack är en del i vår stora satsning på att skapa ännu bättre relationer med unga i Örebro, eftersom dessa utgör 25 % av våra hyresgäster, men också för att bjuda in fler i vårt arbete med innovation och affärsutveckling.

Ungdomarna fick jobba med tre case som vi förberett åt dem;

  • Utveckling av Krämartorget till en attraktiv mötesplats
  • Utveckling av hur våra stadsdelscentrum kan bli ännu mer attraktiva för unga
  • Framtidens boende

Elva lag tävlade mot varandra från morgon till kväll och slutligen kunde vi kora vinnarna, fyra gymnasietjejer som tagit fram ett mycket genomarbetat förslag kring Krämartorgets utveckling. Både vi och White arkitekter som vi där samarbetar med var verkligen imponerade! Laget vann 10 000 kr att dela på och kommer att få komma tillbaka till oss och presentera sina idéer för hela arbetsgruppen som jobbar med utvecklingen av Krämartorget.

Laget som kom tvåa hade ett förslag kring mötesplatser för äldre ungdomar/unga vuxna i anslutning till våra stadsdelscentrum vilka de tror skulle skapa en rörelse i staden och låta ungdomar som annars inte möts faktiskt göra det. På dessa ”hubbar” skulle man kunna få inspirationsföreläsningar om jobb, lära sig nya grejer och få inblick i vad som erbjuds på andra håll i staden.

Laget som kom trea hade förslag på en ny typ av bostadsapp där man kan följa energiåtgång i sin lägenhet samt andra miljösmarta funktioner, till exempel möjligheten att dela ägodelar med sina grannar.

I övrigt kom idéer som gällde vägdragningar mellan stadsdelar, nya kontraktsformer för att unga skulle kunna dela stora lägenheter, kategoriboenden för unga och äldre samt en väldigt häftig cykelställslösning!

Vi är så glada och tacksamma till alla deltagare som gav av sin tid, och att vi fått ta del av alla kreativa tankar och idéer som driver oss framåt i vårt arbete och utveckling.

Tillbaka till Nyheter