Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

ÖBO samarbetar med Örebro Skateboardpark

I Drottningparken i centrala Örebro ligger en av Sveriges största och bästa skateparker. Skateparken är en idrotts- och aktivitetsarena för skateboard, inlines, bmx och kickbike. Under 2020 har ÖBO startat ett samarbete med Örebro Skateboard som är värdar i skateparken.

Hela 25 procent av ÖBOs hyresgäster är under 20 år. Att vi är med och bidrar till en bra boendemiljö och meningsfull fritid för dessa barn och ungdomar är viktigt för oss och som en del i det arbetet har vi startat ett samarbete med Örebro Skateboard.

– I våra större stadsdelar pågår det ofta många aktiviteter för barn och ungdomar, och för oss är det viktigt att även de yngre som bor i centrala Örebro har något att göra på sin fritid. Parken är dessutom populär och har besökare från hela Örebro, berättar Regina Lenkel, ÖBOs distriktschef i Centrum och Tybble.

– Verksamheten och aktiviteterna är nu i full gång i parken och genom vår samverkan med ÖBO ökar vi vår närvaro på plats och ger fler barn och unga möjlighet att prova på skateboard. Vi kan stärka kontakten med de boende i närområdet för att skapa en trygg plats där alla är välkomna, säger Daniel Schön på Örebro Skateboard.

Klubbhus och gratis utlåning av utrustning

I skateparken finns ett klubbhus med service och kiosk som är öppet under säsong. Där kan besökarna gratis låna skateboard, skydd och hjälm samt handla mat och snacks.

– Samarbetet möjliggör att klubbhuset kan vara bemannat oftare och därigenom utöka öppettiderna för utlåning och kioskverksamhet, berättar Regina Lenkel.

Fler aktiviteter för alla besökare

Men det är inte bara åkarna själva som besöker parken. Syskon och föräldrar kommer till parken utan att själva åka, och även där vill vi vara med och bidra.

– För att syskon och andra som befinner sig i skateparken ska kunna hitta på något kul utöver själva åkningen bidrar vi med en aktivitetslåda. I den finns olika spel, kubb, boule och annat att roa sig med och låna gratis, säger Regina Lenkel.

– Jag hoppas att vi ses i vår och sommar! avslutar Daniel Schön.

Foto: Tobias Rubom

Tillbaka till Nyheter