Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

ÖBO säljer sitt gamla kontor

Idag beslutade ÖBOs styrelse att sälja del av kvarteret Ryttaren (tidigare huvudkontor) till byggentreprenören Byggtema som planerar att bygga om kontoret till bostadsrätter.

ÖBO säljer fastigheten i nuvarande skick till marknadsvärde, med en eventuell bonus på det förädlingsvärde som kan komma att uppstå när projektet är färdigställt och bostadsrätterna säljs på marknaden.

– Vinsten från försäljningen av kvarteret Ryttaren planerar vi att använda för att rusta upp Varberga centrum som länge varit i behov av en total upprustning. En förnyelse som innebär stora kostnader. Vinsten från försäljningen möjliggör därför en efterlängtad investering, säger Ulf Rohlén, vd på ÖBO.

Ryttaren säljs

Per Wallstedt, vd Byggtema och Ulf Rohlén, vd Örebrobostäder tar i hand efter beslut om försäljning av del av kvarteret Ryttaren.

ÖBO ser dessutom försäljningen av kvarteret Ryttaren till Byggtema som ett led i att tillgodose Örebro med olika upplåtelseformer. I den södra delen av city är ÖBO den dominanta hyresvärden och där finns idag endast ett fåtal bostadsrätter.

– Styrelsen ser uppgörelsen som en bra förutsättning för ÖBO att arbeta vidare med sitt uppdrag att utveckla sina stadsdelar. Att få igång förnyelsen av Varberga centrum är en viktig del i det arbetet, säger Camilla Andersson, ordförande i ÖBOs styrelse.

– Uppgörelsen mellan ÖBO och Byggtema bygger på ett unikt samarbete mellan två ekonomiskt ansvarstagande parter som tillsammans också vill stärka och utveckla Örebro till en bra stad att leva och bo i för örebroarna, menar Ulf Rohlén.

Tillbaka till Nyheter