Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Ny hyra för 2018

ÖBO och Hyresgästföreningen har kommit överens om en ny hyresnivå för 2018. Överenskommelsen innebär en hyreshöjning på 1,36 procent från och med den 1 februari. Januari undantas från höjningen. I och med att januari månad inte berörs av hyreshöjningen blir höjningen i praktiken 1,25 procent, sedd över hela året.

Från och med den 1 februari 2018 gäller följande:

  • ÖBOs bostäder höjs med 1,36 procent.
  • Garage och parkeringar får också en höjning på 1,36 procent.
  • Lokaler med förhandlingsklausul höjs med 1,36 procent. Övriga lokaler höjs enligt villkoren i avtalen.
  • Studentbostäderna i Varberga och Vivalla höjs med 1,36 procent från och med den 1 februari. Hyrorna för övriga studentbostäder höjs med 1,36 procent inför terminsstarten i augusti 2017.

Hyresjusteringen baseras på ökade kostnader i budgeten, framför allt fastighetskostnader, avskrivningar samt det fortsatt stora underhållsbehovet av bostäder.
– Utifrån de förutsättningar som funnits, så är vi nöjda med årets överenskommelse. Det innebär att vi klarar våra resultatmål, efter en översyn av 2018 års budget, säger Ulf Rohlén, vd på ÖBO.

ÖBO och Hyresgästföreningen har i årets förhandlingar lagt stor vikt vid att diskutera och skapa samsyn kring ÖBOs långsiktiga behov och utmaningar.
– Vi har haft ett mycket gott diskussionsklimat och har en gemensam bild av vilka utmaningar och behov vi står inför, avslutar Ulf Rohlén.

Tillbaka till Nyheter