Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Kan Sverige vara ett föregångsland i bygget av morgondagens smarta städer?

Hur långt bort från de smarta städerna är vi? Och vad behöver göras för att ställa om våra städer till att bli just smarta?

Den pågående urbaniseringen och befolkningstillväxten gör att våra städer redan idag står inför sociala, ekonomiska och miljömässiga utmaningar. Därför måste framtidens städer utvecklas och byggas hållbart, med utgångspunkt i digitaliseringen, klimat- och miljöteknik, samt tekniska och sociala innovationer.

Vi pratar om dem som morgondagens smarta städer. Men hur långt bort från de smarta städerna är vi? Och vad behöver göras för att ställa om våra städer till att bli just smarta?

En del i den stora utmaningen är att minska vår energiförbrukning och ta fram nya lösningar som innehåller förnybar energi och smarta tekniska lösningar samt en högre grad av elektrifiering. Det är en existentiell utmaning för energimarknaden där fastighetsbranschen kan vara en del av lösningen.

Detta är ÖBOs tema vid vår medverkan på Almedalen. Läs mer här och besök oss gärna om du är i Almedalen den 2 juli! 

Ps.
Nätverket Kraftkvinnorna har i år granskat jämställdheten i Almedalens energiseminarier. Granskningen visar att 36 procent av alla energirelaterade seminarier är jämställda, med en könsbalans om minst 40/60.  Syftet med granskningen är att få branschen att prioritera frågan och att skynda på jämställdheten i branschen genom att utmana föreställningen om att det är svårt att hitta kvinnliga branschföreträdare. Vi är därför glada att vårt seminarium har fått kraftkvinnornas märkning ”Jämställt seminarium”.
Jämställt seminarium logotype

Tillbaka till Nyheter