Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Inflyttat och klart i Norrstjärnan

Nu är alla på plats! I slutet av mars flyttade hyresgästerna in i Soldatgatan 1, det tredje och sista huset i vårt nybyggnadsprojekt Norrstjärnan. Välkommen hem allihop!

För att inflyttningen skulle gå så smidigt som möjligt fördelade vi inflyttningstiderna, så att de boende inte behövde samsas med andra om hissen. Det är skönt att slippa kö till hissen när man ska få upp hela sitt bohag till lägenheten.

Den 26 mars var första inflyttningspasset vikt för Malin Lindholm och Emanuel Sternberg, som var tidigt på plats för att hinna. De fick dessutom extra bärhjälp av Emanuels mamma Inga-May Sternberg.

Det här är Norrstjärnan

Norrstjärnan är granne med Norrbyskolan och består tre sexvåningshus som byggts ovanpå en förskola med tio avdelningar och en rymlig gård för lek.

Totalt finns 71 nya bostäder på Höglundagatan 100–102 samt Soldatgatan 1. Bostäderna är designade för att rymma de viktigaste funktionerna på en mindre yta, vilket ger en lägre hyra.

I husen på Höglundagatan 100 och 102 finns bostäder i storlekar från två till fyra rum och kök. I Soldatgatan 1 från tre till fyra rum och kök.

I Norrstjärnan har vi prövat ny byggteknik för att få en mindre koldioxidpåverkan. Därför har de tre bostadshusen byggts med korslimmat trä i stommen, istället för betong. Stommar av trä istället för betong ger ett mindre utsläpp av koldioxid under produktionen och förkortar byggtiden.

Tillbaka till Nyheter