Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Förtydligande kring brev om moms till lokalhyresgäster som fått två månader hyresfritt

Vi har fått in reaktioner på vårt brevutskick om moms till er lokalhyresgäster som fått två månader hyresfritt i april och maj till följd av coronapandemin. Vi vill därför förtydliga varför du behöver betala moms och att vi på ÖBO kan hjälpa till med uppskov på momsbeloppet.

På hyran i december aviseras en moms på det hyresstöd som ditt företag tidigare fått av oss. Det beror på att ÖBO har fått ett statligt stöd på 25 procent av din ursprungliga hyra. Hyresvärden ska lägga moms på hyresstödet så att lokalhyresgästen betalar momsen vid momspliktig lokaluthyrning.

Momsen som du har blivit debiterad på decemberhyran får du sedan tillbaka via Skatteverket när du gjort din momsdeklaration.

Har du svårt att betala momsbeloppet i december? Vi hjälper dig

Vi vet att det är en tuff tid för många företagare just nu, och att många inte kan ligga ute med momsen. Vi kan därför hjälpa till med ett uppskov på hyresinbetalningen för december med motsvarande momsbelopp, tills du får tillbaka momsen från Skatteverket. För att få uppskov på momsbeloppet behöver du kontakta vår Hyresredovisning på 019-19 42 00.

Om du har några fler frågor är du välkommen att kontakta ÖBO Lokaler på infolokaler@obo.se.

Tillbaka till Nyheter