Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Digital invigning av konsten i kvarteret Husarens gränd

Den 20 maj invigdes ÖBOs senaste konstverk som finns i kvarteret Husaren. Det är egentligen två verk, "Jag ser dig i mig" av Karen Froede och "Hemljus" av Mikael Richter och Karen Froede.

Till följd av coronasmittan hölls en mindre, men festlig, invigning för några få utvalda med gott om plats. På plats fanns konstnären Karen Froede och det var dans, tal, dikt och traditionellt bandklipp.

Vanligtvis bjuds hyresgäster och andra in till invigningen, men under rådande omständigheter kan du istället ta de av den digitalt, via filmen här nedan.

Välkommen att kolla in konstverket lite närmre på plats på Husarens gränd, utanför ÖBOs kontor på Fredsgatan 20 A i Örebro.

ÖBO har en vision om att gestaltning i offentliga miljöer långsiktigt ska stärka den arkitektoniska och konstnärliga gestaltningen av fastigheter och platser.

Konstens uppgift är att tillföra humanistiska värden i livsmiljön, skapa broar mellan olika tidsepoker att reflektera över och den ska gärna väcka känslor och tankar som leder till samtal. Konst i våra bostadsmiljöer ger oss också redan från barnsben tillgång till kosten, då den finns tillgänglig i kvarteret där man bor.

Sedan 1937 har det i Sverige funnits en regel som innebär att en procent av den totala byggkostnaden reserveras för platsspecifik konst. Det ger oss som fastighetsägare ett ekonomiskt utrymme för konst i våra större ny- och ombyggnadsprojekt.

Tillbaka till Nyheter