Hoppa till huvudinnehållet

Besök jättepopcornen och förhandstitta på den nya stadsdelen Tamarinden

Välkommen att besöka de populära jättepopcornen och få en virtuell förhandstitt av hur den nya stadsdelen Tamarinden planeras för att se ut.

I sommar kan du besöka Örebro kommuns populära jättepopcorn intill det kommande energismarta bostadsområdet Tamarinden i Sörbyängen. På platsen finns också möjlighet att med hjälp av AR-teknik och din mobiltelefon se en virtuell förhandstitt av hur Tamarinden planeras för att se ut.

Popcornen är placerade på en tillfällig parkyta vid korsningen Sörbyängsvägen/Lavendelvägen, där även den virtuella förhandstitten av Tamarinden finns. Ytterligare en virtuell förhandstitt finns vid Mejramvägen/Karlsdalsallén.

Den energismarta stadsdelen Tamarinden

I Sörbyängen planeras Sveriges smartaste stadsdel Tamarinden. ÖBO är en av flera byggaktörer som ska bygga nya bostäder med målet att skapa förutsättningar för att området ska reducera, producera, lagra och dela energi i ett lokalt energisystem.

ÖBO har sedan flera år tillbaka tagit fram, testat och implementerat en rad innovativa energilösningar, som ska omsättas i större skala i Tamarinden.

Tillbaka till Nyheter