Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Inköpschef

 

Vi söker nu en operativ inköpschef

Är du en lyhörd och handlingskraftig person som uppskattar ett omväxlande arbete där du kan utvecklas? Och vill du till en arbetsplats där du får vara med och bidra till något större? Då har du kommit helt rätt. ÖBO är inte som andra företag.

Vi försöker alltid att vara tillgängliga och vi bryr oss verkligen om våra hyresgäster och världen omkring oss. Och det som gör oss speciella är att vi är Örebros enda allmännyttiga bostadsbolag. Det gör att vi kan tänka långsiktigt och utveckla nya lösningar tillsammans med de som hyr av oss och andra i omvärlden. Vi tar helt enkelt ett djupare samhällsansvar och vår ambition är att vara med och utveckla Örebro i många år framöver. Tillsammans skapar vi ett levande Örebro.

Du som person 
Som operativ inköpschef ser vi att dina personliga förmågor bör vara starka inom affärsmässighet och helhetssyn för hela koncernen, samarbeten med andra och att du är en stabil person som jobbar utifrån en coachande och tillitsfull ledarstil där du är en i teamet. 

Vi tror att du är en handlingskraftig person med förmågan att styra processer och se helheten i större projekt. Du trivs med att arbeta med effektiva metoder och uppskattar ett omväxlande och stimulerande arbete där du har möjlighet att utvecklas och växa. Du tycker om att vara en del av en kultur där olikheter får ta plats och där det är högt i tak. Du är lyhörd och bidrar gärna till att de du arbetar med växer och utvecklas i sitt arbete. Du är med och utvecklar kreativa lösningar för att stå stark inför nya utmaningar.

Vi på ÖBO bryr oss om vem du är, därför lägger vi stor vikt vid personlighet.

 

Gruppens och din roll 
ÖBO har en upphandlingsgrupp som stödjer företaget och dotterbolagen i inköps- och upphandlingsrelaterade frågor. I gruppens stödjande roll ingår också att förvalta och följa upp ingångna avtal, driva utvecklingsarbete samt genom utbildningsinsatser säkerställa regelefterlevnad inom organisationen.

Ditt huvudsakliga uppdrag som operativ inköpschef är att:

  • ha det övergripande ansvaret för upphandlingsgruppen där du är gruppchef. I rollen som gruppchef har du personalansvar för fem medarbetare. 
  • tillsammans med gruppen utveckla välfungerande arbetsprocesser kring inköp och upphandling inom hela koncernen. Fokus kommer bland annat ligga på avtalsuppföljning och spendanalyser.
  • tillsammans med gruppen utveckla upphandlingsprocessen till att bli mer strategisk och proaktiv, vilket bland annat innebär att framställa, förvalta och kommunicera styrande och stödjande dokument.
  • ansvara för egna upphandlingsuppdrag. Det vill säga upprätta och sammanställa förfrågningsunderlag, genomföra upphandlingar, medverka vid eventuella förhandlingar och utforma kontraktshandlingar.

 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom juridik eller ekonomi, eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du ska ha arbetat i flera år med offentliga upphandlingar. Krav för tjänsten är mycket god kunskap om upphandlingsprocessen och LOU samt mycket goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • tidigare ledarerfarenhet.
  • erfarenhet av att genomföra entreprenadupphandlingar.
  • kunskap om kategoristyrning.
  • erfarenhet av arbete i TendSign.


Anställningsform
Tillsvidare. Heltid. Med start enligt överenskommelse.

Intresserad? Hör av dig!
Anna-Carin Boman Magnusson, chef Hållbar utveckling, 019–194291
Sten-Inge Dellevåg, facklig representant för Vision, 019-194224

Urval sker löpande. För frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Karin Nordmark, HR-chef på 019–194307. Rekryteringen sker i vissa delar i samarbete med SOURCE, i en del av urvalsprocessen kan tester komma att användas.

Vi behöver din ansökan senast 2021-12-31. Varmt välkommen!

 

ÖrebroBostäder arbetar aktivt med att vara en attraktiv arbetsgivare. Våra medarbetare tycker att vi är en trygg arbetsgivare, att våra arbeten kännetecknas av ansvar, frihet och variation och att vi har goda utvecklingsmöjligheter och bra arbetskamrater. Läs gärna mer om hur det är att jobba hos oss på vår hemsida www.obo.se.

ÖrebroBostäder AB tillämpar kompetensbaserad rekrytering och utgår från våra värdegrunder – människors lika värde, miljöansvar, samhällsansvar och öppenhet.

 

ÖBO (ÖrebroBostäder) är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Örebro kommun och har närmare 23 000 lägenheter och över 1 000 kommersiella lokaler. I ÖBO´s koncern ingår även ÖBO Omsorgsfastigheter AB och Västerporten Fastigheter i Örebro AB. Vill du veta mer om oss och vad vi gör? Besök obo.se

 

Ansök här

Sista ansökningsdag: 2021-12-31

Tillbaka till jobblistning