Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

Ekonomichef

 

Är du en lyhörd och handlingskraftig person som uppskattar ett omväxlande arbete där du kan utvecklas? Och vill du till en arbetsplats där du får vara med och bidra till något större? Då har du kommit helt rätt. ÖBO är inte som andra företag.

Vi försöker alltid att vara tillgängliga och vi bryr oss verkligen om våra hyresgäster och världen omkring oss. Och det som gör oss speciella är att vi är Örebros enda allmännyttiga bostadsbolag. Det gör att vi kan tänka långsiktigt och utveckla nya lösningar tillsammans med de som hyr av oss och andra i omvärlden. Vi tar helt enkelt ett djupare samhällsansvar och vår ambition är att vara med och utveckla Örebro i många år framöver. Tillsammans skapar vi ett levande Örebro.

 

Du som person 
Vi tror att du som person är handlingskraftig med förmågan att styra processer och se helheten i större projekt. Du trivs med att arbeta med effektiva metoder och uppskattar ett omväxlande och stimulerande arbete där du har möjlighet att utvecklas och växa. Du tycker om att vara en del av en kultur där olikheter får ta plats och där det är högt i tak.

 

Vi letar specifikt efter dig som drivs av affärsmässighet med mål- och resultatfokus och en helhetssyn som sträcker sig vida över hela ÖBO-koncernen, kommunen och våra kollegor inom bostadsverige och allmännyttan. Bland dina personliga förmågor bör styrkan finnas i att kunna tänka strategiskt och samtidigt vara analytisk och problemlösande, samarbeta med andra och att du har en coachande och tillitsfull ledarstil. 

Vi på ÖBO bryr oss om vem du är, därför lägger vi stor vikt vid personlighet.

 

Din roll 
Som ekonomichef hos oss har du det övergripande ansvaret för koncernens

 • ekonomiprocesser 
 • ekonomistyrning
 • budgetarbete, prognos och ekonomiuppföljning
 • års- och delårsbokslut
 • årsredovisning
 • internkontroll och attestrutiner 

I ÖrebroBostäder AB´s koncern ingår även ÖBO Omsorgsfastigheter AB och Västerporten Fastigher i Örebro AB. Stort fokus kommer ligga på att utveckla och digitalisera arbetsmoment och organisation i takt med förändringar i omvärlen. Det är därför viktigt att du är lyhörd  och gärna bidrar till att de du arbetar med växer och utvecklas i sitt arbete. Du är med och utvecklar kreativa lösningar för att koncernen ska stå stark inför nya utmaningar. I ditt arbete är du också med och bidrar till samhället i stort genom att lyssna och vägleda till utveckling av vårt Örebro. 

Du ingår i koncernledningsgruppen och är enhetschef med personalsvar för medarbetare inom enheten ekonomi och administration. 

 

Dina kvalifikationer

 • Du ska ha minst en kandidatexamen i ekonomi eller annan relevant utbildning på högskolenivå.
 • Du ska ha jobbat i en högre befattning inom en ekonomifunktion i minst 5 år 
 • Du förväntas ha goda ledaregenskaper med erfarenhet av att leda egen personal inom ekonomiområdet
 • Du har stor erfarenhet av en ekonomifunktions delar som till exempel ekonomistyrning, budget, bokslut, årsredovisning, redovisning.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av att utveckla och digitalisera arbetsprocesser inom en ekonomifunktion

 

Anställningsform
Tillsvidare. Heltid. Anställningsstart enligt överenskommelse.

 

Intresserad? Hör av dig!
Ulf Rohlén, VD, 0707194308
Sten-Inge Dellevåg, facklig representant för Vision, 019-194224

Urval sker löpande. För frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Karin Nordmark, HR-chef på 019-194307. Rekryteringen sker i vissa delar i samarbete med SOURCE, i en del av urvalsprocessen kan tester komma att användas. 

Vi behöver din ansökan senast 2021-12-01. Varmt välkommen!

 

ÖrebroBostäder arbetar aktivt med att vara en attraktiv arbetsgivare. Våra medarbetare tycker att vi är en trygg arbetsgivare, att våra arbeten kännetecknas av ansvar, frihet och variation och att vi har goda utvecklingsmöjligheter och bra arbetskamrater. Läs gärna mer om hur det är att jobba hos oss på vår hemsida www.obo.se.

ÖrebroBostäder AB tillämpar kompetensbaserad rekrytering och utgår från våra värdegrunder – människors lika värde, miljöansvar, samhällsansvar och öppenhet.

ÖBO (ÖrebroBostäder) är ett av Sveriges största allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Örebro kommun och har närmare 23 000 lägenheter och över 1 000 kommersiella lokaler. Vill du veta mer om oss och vad vi gör? Besök obo.se

 

Ansök här

Sista ansökningsdag: 2021-12-01

Tillbaka till jobblistning