Hoppa till huvudinnehållet

Genom att använda obo.se accepterar du vår användning av cookies

BI-utvecklare / Dataanalytiker / Data Scientist

ÖrebroBostäder AB (ÖBO) är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Örebro kommun. Vi har 23 800 lägenheter och 1 300 kommersiella lokaler. Vår affärsidé är att erbjuda attraktiva bostäder och lokaler med bredd och variation i god boendemiljö. ÖBO har ett uttalat kundfokus och vår devis hem för dig, uttrycker vår vilja att möta olika behov och önskemål.

 

Vi bygger och utvecklar Örebro – vill du vara med?

Fastighetsbranschen har länge varit relativt opåverkad av digitaliseringen, men intresse och omställningstakt ökar i hög hastighet. ÖBO är ett bostadsbolag som på många områden redan ligger i framkant när det kommer till användandet av data. Algoritmer, maskininlärning och en framsynt systemstrategi gör att vi inte bara genererar stort nationellt intresse för vår energihantering, vi skapar också en innovationskultur och kompetens i organisationen. En digital vision finns framtagen och nu letar vi efter dig som vill vara med och ta nästa steg i vårt digitaliseringsarbete.

Ditt uppdrag
Vi söker dig som drivs av att utveckla verksamhet och affär med hjälp av Business Intelligence (BI) och Big data. Med hjälp av rapporter, statistik och nyckeltal kan du leverera rätt data, till rätt person i rätt tid. Du är vår kravställare till interna och externa intressenter och du ansvarar för test och verifiering tillsammans med våra användare.

Utbildning och erfarenhet
Du har utbildning inom IT från universitet eller högskola eller annan utbildning som vi bedömer relevant. Du har mycket goda kunskaper om att strukturellt bygga och hantera databaser. Du har erfarenhet inom BI-området, exempelvis genom bearbetning av olika datakällor för att kunna ta affärsbeslut. Du har erfarenhet av BI-verktyg för att ta fram och analysera data.

Dina personliga förmågor kommer vara avgörande i hur du lyckas med uppdraget. Vi ser att dina styrkor bör finnas i förmågan till samarbete, struktur och problemlösande analysskicklighet. Du är noggrann och kvalitetsmedveten samt gillar att befinna dig i strategiska forum. En självklarhet är att du har lätt att uttrycka dig i svenska så väl i tal som i skrift.

Vi har nyligen flyttat in i vårt nybyggda kontor ”Mötesplats ÖBO”, som i hög grad är digitaliserat, där vi arbetar i ljusa, kreativa miljöer. Vi är en stor arbetsgivare som ger det lilla extra för att du ska bli en engagerad medarbetare på ett av Sveriges bästa bostadsbolag.

För mer information är du välkommen att ringa till Thomas Carlsson, IT-Driftchef, på 019-19 42 45 eller Malin Nyström; Digitaliseringsstrateg, på 019-19 43 05. Facklig företrädare för Vision är Sten-Inge Dellevåg, 019-19 42 24. Din ansökan vill vi ha senast den 24 mars 2019. Urval sker löpande. Du söker tjänsten via Ansök-knappen nedan.

ÖrebroBostäder arbetar aktivt med att vara en attraktiv arbetsgivare. Våra medarbetare tycker att vi är en trygg arbetsgivare, att våra arbeten kännetecknas av ansvar, frihet och variation och att vi har goda utvecklingsmöjligheter och bra arbetskamrater. Läs gärna mer om hur det är att jobba hos oss på vår hemsida www.obo.se. Vi tar endast emot ansökningar via denna länk. ÖrebroBostäder AB tillämpar kompetensbaserad rekrytering och utgår från våra värdegrunder - människors lika värde, miljöansvar, samhällsansvar och öppenhet. Välkommen med din ansökan!
Ansök här

Sista ansökningsdag: 2019-03-24

Tillbaka till jobblistning