fbpx
Hoppa till huvudinnehållet

Temperaturgivare – en givande insats 

För att installera temperaturgivare i 10 600 lägenheter behövs arbetskraft. På ÖBO såg vi då ett tillfälle att kunna ge arbetslösa örebroare chans till jobb.

Sedan tidigare har vi installerat temperaturgivare i delar av beståndet och när arbetet skulle fortsätta under 2022 valde ÖBO att anställa fyra arbetslösa personer i projektet. Annelie Evertsson är projektledare på ÖBO och berättar om projektet:

– Det här projektet är roligt och givande på flera sätt. Vi gör något som är långsiktigt bra för vårt klimat, vi effektiviserar vårt arbetssätt med att styra värmen i våra lägenheter och vi ger människor chans till jobb och att stärka sitt cv. Gruppen som utfört installationerna har med sig olika erfarenheter och förkunskaper. Tillsammans har de varit ett jättestarkt team.

Arbetet fortsätter även under 2023, och ytterligare en person har anställts i teamet.

Fyra installatörer med med ansvar för att sätta in temperaturgivare hos ÖBO. Foto taget utomhus i Rosta.

Delar av installationsteamet från vänster: Jonas, Kardokh, ÖBOs servicetekniker Erika och Susanne.

Temperaturgivare för klimatet

  • Installationen av temperaturgivare i bostäderna är en del i ÖBOs hållbarhetsarbete.
  • Mätarna är viktiga i klimatarbetet för att effektivisera och spara energi. Temperaturgivaren är en del i ett AI-baserat värmestyrningssys-tem, som ska garantera en korrekt och jämn inomhustemperatur i lägenheterna och bidra till att minska både klimatutsläpp och energi-kostnader.
  • Totalt installeras temperaturgivare i cirka 10 600 lägenheter.

 

 

Tillbaka till social hållbarhet