Vivallabo får stipendium från Kungen - www.obo.se
Du är här: Startsida / Om oss / Nyhetsarkiv / Vivallabo får stipendium från Kungen

Vivallabo får stipendium från KungenEldsjäl i Vivalla får Kungens stipendium

Idag tisdagen den 25 maj delar Örebros landshövding Rose-Marie Frebran ut ett stipendium från Konungens Jubileumsfond för Ungdom i Sverige på uppdrag av Hovet. Eldsjälen Najim Al-Gana från Vivalla är den lyckliga mottagaren av stipendiet.

Najim Al-Gana är en 24-åring som bor i Vivalla. Han kom till Sverige från Irak för 13 år sedan och brinner för att utveckla Vivalla som bostadsområde och skapa bra livsvillkor för barn och ungdomar.

Han arbetar för att överbrygga kulturskillnader och andra barriärer mellan ungdomar och har i olika nätverk och föreningar ordnat en rad aktiviteter – allt från cykelskola för invandrarkvinnor till att få muslimska kyrkan och den kristna kyrkan att ge ungdomar kunskap om varandras traditioner och religion. Tillsammans med sina syskon har han sett till så att fritidsgården hållits öppen under samtliga helger.

Styrelsen för Jubileumsfonden sammanträdde i april och beslutade då att följa nomineringen från landshövdingen i Örebro län och ge Najim Al-Gana 10 000 kronor i stipendium.

I vår kundtidning Boinsikt kan du läsa ett reportage om Najim (sid 14).

Vi på ÖBO önskar Najim ett stort grattis till stipendiet!Najim Al-Gana

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se