Nytt huvudkontor för ÖBO - www.obo.se
Du är här: Startsida / Om oss / Nyhetsarkiv / Nytt huvudkontor för ÖBO

Nytt huvudkontor för ÖBORudbecksskolan kan bli nytt huvudkontor för ÖBO

Igår hade Örebro kommun, Örebroporten och ÖBO ett gemensamt pressmöte angående planerna på Rudbecksskolans framtid. Tanken är att ÖBO flyttar sitt huvudkontor till de övre våningarna i borgen och blir hyresgäster där. Troligen bygger vi i så fall om dagens kontor vid Krämartorget till bostäder.

– Vi har fört en diskussion om att hitta ett nytt huvudkontor, men det har legat lite på is. När detta dök upp tycker vi att det är intressant att flytta till borgen och utveckla den med en sidobyggnad. Öbos styrelse har fått en rapport, men inte fattat beslut i det här ärendet ännu, berättar Ulf.

Bottenvåningen skulle hyras av Örebro konsthall, som då överger sina lokaler i Centralpalatset.

Ytterligare planer är att bygga två studenthus med 120-140 lägenheter vid kvarteret Maskinisten, där vi redan idag har ett högt studentboende. En annan tanke är att även köpa skolans gamla aula och göra om till studentkår inklusive det studentboende som finns intill redan idag.

– Vi vill utveckla kvarteret till ett nytt studentcentrum, säger Ulf Rohlén.

Relaterad information

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se