Du är här: Startsida / För våra hyresgäster / Flytta in/ut / Besiktning

BesiktningBesiktning

På överenskommen tid kommer vi till din lägenhet och genomför en besiktning. Besiktningen är viktig, så det är därför viktigt att du är närvarande.

Om du inte kan närvara lämnar vi ett exemplar av protokollet i lägenheten. Om du finner något oklart i protokollet så kan du alltid kontakta oss.

Skador och slitage
När vi genomför besiktningen måste vi  bedöma om lägenhetens skick motsvarar dess "ålder". Om skador eller överslitage förekommer måste detta åtgärdas. Eventuella kostnader, efter avskrivning för ålder och bruk, kommer att debiteras dig.

För att underlätta besiktningen är det bra om du under besiktningen berättar om eventuella dolda skador, det vill säga sådana skador som inte syns men som kan finnas exempelvis bakom tavlor, hyllor eller under mattor.

Om du är medveten om att någon skada skett, som du är ansvarig för, ska du naturligtvis själv åtgärda skadan innan du flyttar. Reparationen ska utföras fackmannamässigt.

Utrustning i lägenheten
Innerdörrar, kryddhyllor, handdukshängare och annat som du har tagit bort ska återställas till besiktningen.

Övriga detaljer som tillhör bostaden, till exempel bruksanvisningar och eventuell informationspärm ska du lämna kvar i lägenheten när du flyttar.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se