Du är här: Startsida / För våra hyresgäster / Lägenhetsunderhåll (HLU)

Lägenhetsunderhåll (HLU)Gör om hemma!

Hur vill du att det ska se ut hemma hos dig? Har du kanske tröttnat på den där tapeten som du tyckte så mycket om? Inga problem, vi hjälper dig!

När du hyr en bostad hos ÖBO tillämpas hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll, HLU. Det innebär att det är du själv som bestämmer om, när och hur du vill förnya hemma. På så sätt kan du enkelt få förändring hemma, och känna att din bostad verkligen är ditt hem.

Underhåll ingår i hyran
I din hyra ingår ett visst belopp, som används till underhåll av lägenheten.

I hyran ingår det att ÖBO ska:

  • Måla tak och tapetsera vart 12:e år
  • Åtgärda luckor vart 20:e år
  • Slipa om parkettgolv vart 18:e år
  • Byta golvmattor vart 22:a år
  • Byta kyl- och frysenheter vart 18:e år
  • Byta spisar vart 18:e år

Enkelt att beställa!
Logga in på Mina sidor
och klicka på fliken "Underhållsstatus". Där kan du själv se vilket underhåll som är planerat i din bostad, och göra din beställning direkt via webben.

Genomföra underhåll tidigare än vi har planerat
Eftersom det är du själv som bestämmer när du vill ha underhåll, kan du såklart få underhåll utfört tidigare än vi planerat.

Om du till exempel vill tapetsera om i ett rum efter nio år (tre år före planerat underhållsdatum) betalar du helt enkelt en engångskostnad för att tidigarelägga underhållet. Logga in på Mina sidor och klicka på fliken "Underhållsstatus" för att se tidigareläggningskostnader.

Beställ förtida underhåll genom att kontakta oss via telefon 019-19 42 00.

Avvakta med underhåll
Om du vill avvakta med underhållet, och inte genomföra det när vi har planerat, går det också bra. Då får du istället en rabatt. Här kan du se rabatten om du väljer att vänta med underhåll.

Rabatten dras från hyran i januari året efter att det planerade underhållet skulle genomförts.

Tänk på att om du har bostadstillägg påverkas det av rabatten. Kontakta din handläggare på Försäkringskassan vid frågor.

Enkelt att beställa

Logga in på Mina sidor för att se när det är dags för planerat lägenhetsunderhåll i din bostad, och beställ direkt via webben.

Har du inte tillgång till dator?

Ring vårt Kundcenter på 019-19 42 00 eller besök oss på ÖBO Interiör eller ditt bovärdskontor så hjälper vi dig.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se