Du är här: Startsida / För våra hyresgäster / Fixa hemma

Fixa hemmaÄr du en hemmafixare?

Du har rätt att själv måla eller tapetsera i din lägenhet. Andra saker som du får göra är till exempel att byta golvlister, innerdörrar eller montera persienner.

Tänk dock på att arbetena måste göras fackmannamässigt och att förändringen, valet av färger till exempel, inte får vara för extrem. Då kan du bli skyldig att ersätta kostnaden för att återställa bostaden i ursprungligt skick när du flyttar från lägenheten.

När du hyr en bostad hos ÖBO tillämpas hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll, HLU. Det innebär att visst underhåll ingår i din hyra, läs mer här!

Vad du inte får göra
Det är inte tillåtet att ändra lägenhetens planlösning genom att ta bort eller sätta upp en fast vägg eller göra ett valv mellan två rum. Du får heller inte måla eller sprutlackera köksluckor, garderobsluckor eller dörrar.

Du får inte kakla eller måla själv i ditt badrum. Eftersom fuktspärren i badrummet är viktig är det inte heller tillåtet att borra i väggar eller golv utan tillåtelse från din bovärd.

Vi tillåter inte målning direkt på tapeten.

Elinstallationer och lagning av elektrisk utrustning ska du överlåta till en fackman. Kontakta oss om strömbrytare, vägguttag och fasta installationer behöver lagas eller bytas.

Om du är det minsta osäker på vad du själv får göra i lägenheten kan du alltid höra av dig till oss med dina frågor så hjälper vi dig.

 

 

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se