Du är här: Startsida / För våra hyresgäster / EKObil / Praktisk information

Praktisk informationSå här använder du bilarna

Lämna bilen efter användning som du själv önskar få den! Den ska vara ren både inuti och utanpå. Fönstren ska vara stängda och dörrarna låsta. Kör du en bil för första gången så tag dig tiden att gå igenom instruktionsboken.

I bilarna får du inte:

  • röka
  • ta med katter och hundar

OBS! Från och med hösten 2008 har EKObil en husdjursbil ("GÄLLER ENDAST KBF 517"). Här får du ta med dina djur.

Trivselregler
Innan du kör iväg, kontrollera att de inte är några skador på bilen. Om du ser en skada skriv in den i körjournalen. Fyll dessutom i en skadeanmälan och meddela EKObil. När du lämnar tillbaka bilen, kontrollera att det är minst en fjärdedel bensin kvar i tanken. Spara alltid kvitto, skriv ditt namn, bil och lämna till EKObil.

Utsidan på bilen sköts av EKObil men du ansvarar för att lämna tillbaka insidan av bilen i fint skick. bilen tvättas cirka 3-4 gånger per månad. Tycker du att bilen är för skitig får du, om du vill, tvätta den själv. Kostnaden står du i så fall själv för. Insidan hjälps vi åt att hålla fin. Töm mattorna, kontrollera att det inte har blivit smuts på stolsryggarna där bak. Om bilen är smutsig när du kommer och hämtar den, ring den som använt bilen innan och be denne att städa bilen snarast.

Bilarna

  • är utrustade med instruktionsbok, isskrapa och barnsits. Vissa bilar har dragkrok (cykelställ finns att låna efter beställning).
  • körs på ett vårdat sätt för att spara både bil och bensin
  • städas ur efter användning och tvättas efter behov
  • tankas så att den har minst 1/4 tank efter körning (kvitto på bensin häftas fast på körbeskedet och dras då av vid faktureringen)

Om fel uppstår
Maskinfel, repor eller krockskador måste omedelbart anmälas till bokningsdisken. Bilen är helförsäkrad, men om du vållar skada betalar du en självrisk som varierar i storlek från bil till bil.

Betalning
Förhyrning betalas månadsvis mot faktura. Mindre belopp faktureras inte utan sparas till nästkommande månad. Underlag för betalningen är körbeskedet som skall fyllas i vid varje användning.

 

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se