Du är här: Startsida / Bostäder / Våra stadsdelar / Bo på väster / Örnsköldsparken

ÖrnsköldsparkenBo i parkmiljö i Örnsköldsparken
Granne med Trängens aktivitetsområde, med utblick över Örnsköldsparken i öster och Kilsbergen i väster, har ÖBO skapat 45 nya bostäder. Bostäderna består av två- och trerummare, fördelade i tre sexvåningshus, perfekta för den lilla familjen. I mars 2010 flyttade de första hyresgästerna in.

 

Länk till 360 rundvandring i lägenheten..

Ljus och rymd i bostaden
Lägenheterna är ljusa och luftiga med generösa fönsterytor och 2.60 i takhöjd. De har en halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum och sovrum in mot gården.

Köket har fått en fräsch och praktisk utformning med vita luckor som bas och generösa bänkytor. En fin detalj är fönstret över arbetsbänken som ger extra ljusinsläpp.

I badrummet finns också en egen tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare och avlastningsytor.

Husen har fönster av extra hög ljudisolerande kvalitet för att minimera ljud från trafik i närheten och alla sovrum ligger in mot den lugna gården och parken. Alla lägenheter har klädkammare och lägenhetsförråd finns i bottenvåningen. Bostäderna har tillgång till bredband via Stadsnät.


Uterum med ovanliga kvaliteter
Alla bostäder har balkong – och för trerummarna är dessa något utöver det vanliga. De har formen av ett uterum som förbinder de tre husen och får därför utsikt åt väster och öster. Ytan är på mellan 20 och 30 kvadratmeter, som ett normalstort vardagsrum! Dessutom är de inglasade de för att kunna ge så stor komfort som möjligt. Här får du ett uterum som ger tillfälle till gemenskap under många månader.Energismart boende
Vi har lagt särskild vikt vid att skapa ett energieffektivt boende. Husen har fått extra isolering, fönster med goda energivärden och ett ventilationssystem med återvinning.

Vi tillämpar individuell mätning av kall- och varmvatten. I den ordinarie hyran har vi räknat in kostnaderna för en normal-förbrukning av vatten.

Barnfamiljerna i fokus. Då och nu.
1960 kunde de första hyresgästerna flytta in. Markbacken i sin helhet stod klart 1963. 1999 påbörjade ÖBO ett ombyggnadsprojekt med ambitionen att skapa en vacker, trygg och framför allt varierad stadsdel.  Ett flertal arkitekter och konstnärer anlitades för att uppnå en omväxlande bostadsmiljö. Merparten av husen och bostäderna har renoverats och drygt 200 har rivits för att ge plats år ny modern bebyggelse.

På platsen där några av de äldre husen stod har vi byggt de 45 lägenheterna i Örnsköldsparken. Längre in i Örnsköldsparken hoppas vi också kunna bygga ett 30-tal atriumhus (ett slags radhus med insynsskyddade gårdar), som tillför en känsla av de trivsamma villakvarteret.

Bovärdskontor
Lertagsgatan 8
Öppettider

Sökområde på Hyrestorget:
Markbacken

Broschyr om Örnsköldsparken

Service och utbud

 Byggt 2009
 45 bostäder
 Stadsbuss från Markbacken
 I närheten finns bland annat kiosk med postombud, cykelaffär, frisör, Brukets skola, livsmedelsbutik och mötesplats Tegelbruket. Du har här tillgång till bredband via Stadsnät. Inom fem minuters promenad har du tillgång till Vasastadens hela utbud.
 Intill ligger idrottsplatsen Trängen med ishall, fotbollsplaner, curlingbana och minigolf. Tempererat sommarbad finns i Varberga.

Parkeringsmöjlighet

 I Örnsköldsparken har du möjlighet att hyra parkeringsplats. Sök via Parkeringstorget för att se om något finns ledigt.

Strateg - reklambyrå, webbyrå och designbyrå ÖrebroBostäder AB Fredsgatan 20 A Box 8033 700 08 Örebro Telefon: 019-19 42 00 Fax: 019-19 43 00 Mejl: kundcenter@obo.se