Du är här: Startsida / Bostäder / ÖBO Student / För dig som student / Hur vill du betala din hyra?

Hur vill du betala din hyra?Hur vill du betala din hyra?


Betala enkelt med e-faktura
Vi vill att det ska vara bekvämt att betala sin hyra, därför föreslår vi att du betalar med e-faktura. Fördelarna är många:

  • inga girokuvert att posta
  • ingen risk att missa betalningen
  • inget köande på post eller bank
  • miljövänligt utan papper, tryck och transporter

Kontakta din bank, så hjälper de dig att komma igång.


Missa inte våra erbjudanden!
Tillsammans med våra hyresavier skickar vi ofta med en bilaga. Bilagan kan innehålla ett erbjudande eller information om något som rör dig som hyresgäst.

 

Du som betalar din hyra via e-faktura får tillgång till samma information/erbjudande på nätet!

 

Det enda du behöver göra är att gå in under ”Visa faktura” och där klicka på ”Information/erbjudande”. Då kommer du till ÖBOs hemsida och till de pdf-filer som är aktuella för tillfället.

 

Om du redan betalat din hyra och missat att titta på visa faktura, kan du istället välja ”Historik”. Där ligger alla dina betalda fakturor och efter varje hyresfaktura från ÖBO hittar du en liten symbol för ”Visa faktura”. Klicka på någon av dem och du kommer till vår hemsida och de aktuella dokumenten som vi just nu har.
Betala via autogiro

  • Inga extra avgifter
  • Inga girokuvert att posta
  • Ingen risk att missa betalningen
  • Inget köande på post eller bank

Med autogiro överförs din hyra automatiskt från ditt konto till ÖBO varje månad. 

Pengar på kontot – allt klart!
Du får som vanligt hyresavin i din brevlåda åtta till tio dagar före förfallodagen. Allt du behöver göra då är att se till att det finns pengar på ditt konto dagen före förfallodagen, alternativt dagen före sista bankdag i månaden. På ditt kontoutdrag ser du en bekräftelse på betalningen. Autogiro fungerar via de flesta banker. Kontrollera gärna med ÖBO om du är osäker.

OBS! Meddela alltid byte av bank eller bankkonto till oss på ÖBO, så att hyran dras från rätt konto.

Enkelt att avbryta
Vill du av någon anledning avbryta den automatiska överföringen lämnar du besked till oss fyra bankdagar före förfallodagen. Vi stoppar då överföringen.

Gör så här:
Fyll i anmälningsblanketten. Skriv under, vik på mitten, tejpa och skicka den till ÖBO. Vi bjuder på portot. Du kan också lämna den i receptionen, Fredsgatan 20A. 

Beroende på när i månaden du lämnar in blanketten tar det fyra till sex veckor innan autogirot är igång. Det ser du genom att inbetalningskortet är makulerat och att pengarna istället dras från ditt konto. Banken skickar dig också ett meddelande om att din beställning av autogiro gäller.